miercuri, 11 ianuarie 2017

De ce sa alegi un Sejur in Abu Dhabi?



Un sejur in Abu Dhabi cu siguranta ca reprezinta o activitate inedita, fiind capitala Emiratelor Arabe Unite, un oras harnic, localizat intr-o zona frumoasa. Locul a fost ocupat pentru prima data de tribul Bani Yas in 1760, transformandu-se mai apoi intr-un mic sat pescaresc pana la descoperirea titeiului, iar veniturile obtinute au transformat orasul in ceea ce este astazi. 



Moscheea seicului Zayed

Turistii sunt intampinati de o multime de atractii, insa dintre toate se remarca moscheea seicului Zayed, care incorporeaza elemente de design otomane, iar artizanii s-au folosit de sticla si sculpturi complexe pentru a da efecte spectaculoase atat la interior, cat si la exterior. Aceasta a fost deschisa in 2007, dupa ce pentru constructia sa a fost nevoie de aproape 20 de ani, iar astazi poate sa gazduiasca pana la 40.000 de credinciosi, fiind cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite.

 
Palatul Al Hosn

Insa nici un sejur in Abu Dhabi nu este complet fara a vizita Palatul Al Hosn, cunoscut si drept vechea fortareata sau fortareata alba, fiind cea mai veche cladire a orasului. Palatul a fost construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea pentru a servi drept resedinta familiei regale, iar interiorul a fost renovat si modernizat, fiind folosit astazi de o fundatie culturala pentru a gazdui o colectie importanta de documente istorice cu privire la regiunea Golfului. Curtea interioara si coloanele frumoase se remarca in partea de nord a complexului, insa in cadrul palatului se mai regaseste un muzeu cu artefacte traditionale si fotografii istorice, alaturi de o sectiune dedicata istoriei naturale ce evidentiaza fauna desertului si o sectiune istorica.
Bineinteles ca toti cei care ajung in Abu Dhabi in vacanta o fac pentru a se bucura de opulenta specifica regiunii si pentru a vizita tot ce are orasul mai bun de aratat, avand parte de cele mai bune conditii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu